Programma

Ik u met koffie, thee, iets lekkers en vanzelfsprekend: een koffielikeurtje.  Daarna gaan we van start met het zelf maken van een halve liter van die koffielikeur. U heeft een duidelijk recept, alles is voorbereid, en die likeur is heel snel klaar.

Dan de tweede likeur proeven: speculaaslikeur! Verrassend lekker en niet alleen met Sinterklaas of Kerstmis.  Ik vervang deze vaak door een Dropshot. Zoals al mijn likeuren buitengewoon lekker.  Poeh, poeh, is dat werken!

Daarna even naar de wijnkelder waar Edje uitlegt hoe wijn gemaakt wordt en waar uiteraard ook geproefd kan worden.  Het proeven blijft vast onderdeel van uw bezoek. U zult versteld staan van de kwaliteit die een amateur wijnmaker in Nederland kan bereiken. Nog een kopje koffie, thee, iets fris? Dan gaan we verder met een sinasappellikeur. Eerst proeven, dan maken. Dat is echt werken, want u moet heel erg dun schillen. De schil is namelijk waar het ons om te doen is. Deze likeur kunnen we mooi opwerken tot een “echte” 34.  Daarna is het tijd om Limoncello te proeven en zelf te maken. Ook nu weer heel dun schillen. Maar het loont de moeite! Mijn limocellorecept (en dus straks ook uw recept, want u krijgt uiteraard alle recepten mee) levert een fantastische Limoncello op.  

Klaar? Dan napraten, schudden, even doornemen wat er thuis nog met de likeuren moet gebeuren, recept en 4 halve liters likeur inpakken en terugkijken op een lekkere, leerzame en leuke workshop. Een boeiende hobby, likeur en wijn maken. 

U kunt straks een heel mooi aangeklede kop koffie serveren!  

Moet u iets meenemen? Alleen goede zin, de rest heb ik voor u geregeld. Kijk eens bij de foto’s.